top of page
burnout-2165865_1920.png

“Burn-outs pieken...
waarom vindt de Vlaming de weg naar loopbaanbegeleiding niet?”

Uit de cijfers van VDAB blijkt dat in 2021 18.353 mensen gebruik maakten van loopbaanbegeleiding.
In 2019 waren dat er nog meer dan 28.000. Dit is te lezen in een bericht in De Morgen.


Burn-outs pieken inderdaad.  Steeds meer mensen slagen er niet langer in zich staande te houden.  Werkdruk, combinatie werk en gezin, de zingeving wat kwijt, te weinig veerkracht, moeilijke onderlinge relaties op het werk, vastgeroest zitten, over- of onderbevraagd (bore-out), pleasergedrag of perfectionisme, … Ik kan nog even doorgaan.

Ook wij merken in onze praktijk voor coaching (uroboros.be) dat loopbaancoaching terugloopt en burn-out méér aandacht vraagt.

Dan zitten we daarbovenop nog met de Covid-pandemie die intussen twee jaar lang duurt.  Het herorganiseren, meer thuiswerk, teruglopen van sociale contacten, andere manieren van werken… Omgaan met veranderingen is ook een stressvol gebeuren.

We merken ook dat loopbaanbegeleiding nog te vaak een ‘negatieve’ ondertoon heeft en werkgevers denken: mensen die dat volgen ‘willen weg’!  Uit de praktijk kunnen we zeggen dat dat niét zo is.  De meerderheid van de mensen die bij ons aankloppen willen enkel inzicht in het waarom ze plots op één of ander domein wat vastlopen.  Ze zoeken handvaten om met meer voldoening verder te kunnen in hun job.
 

Waarom vertellen we je dit?

  • Omdat we vanuit wat we doen een bezorgdheid hebben omtrent het stijgende aantal burn-outs en willen bijdragen aan meer veerkracht voor individuele medewerkers, maar ook de veerkracht van teams willen versterken!

  • Omdat Train2Growth een divisie is van Coach2growth.  En Coach2Growth vaart onder de vlag van uroboros.  Daar doen we individuele coaching en relaxatietherapie.  Mochten mensen in je organisatie nood hebben aan stress- en burn-out – of loopbaancoaching: contacteer ons gerust.  Alle info op uroboros.be.

  • Je kan op ons beroep doen voor individuele coachtrajecten. Jürgen heeft een opleiding op PCC-niveau (ICF – Professional Certified Coach) en meer dan 800 uur coachervaring.  Hij is eveneens erkend stress- en burn-outcoach (zie website Vereniging Erkende Stress- en Burnoutcoaches).  Alle info over zijn opleidingen vind je op uroboros.be

  • Omdat we vanuit Train2Growth een aanbod hebben aan training, lezingen/workshops over veerkracht, burn-out, relaxatie maar evenzeer via teamcoaching en intervisie willen bijdragen aan goed draaiende teams waarin elke werknemer gemotiveerd aan de slag is en blijft.


Meer weten over ons aanbod rond veerkracht en teamcoaching:
 

bottom of page