top of page
Jürgen Braeckevelt

Hallo en welkom!

Mijn naam is Jürgen Braeckevelt, ervaren trainer en coach.


Enthousiast, interactief, professioneel, onderhoudend, bezield en een echte mensen-mens... All-in-one pakket !

Waarom ik doe wat ik graag doe...

Afgestudeerd als maatschappelijk werker, optie socio- cultureel werk, en na een aantal professionele omzwervingen in het maatschappelijke werkveld, ben ik sedert 5 jaar voltijds aan de slag als vormingswerker, educatief werker, trainer en (team)coach. 
En dat in hoofdzaak binnen de brede zorgsector. Omdat mijn hart en roots in de brede zorg en het socio-culturele werkveld ligt.
Van poetshulpen tot verzorgenden, kinderbegeleid(st)ers, zorgkundigen, verpleegkundigen, orthopedagogen, para-medisch personeel tot maatschappelijk werk(st)ers, diensthoofden/leidinggevenden maar ook jeugdwerkers, anderstalige nieuwkomers, vrijwilligers in zorg en welzijn, vierde wereldbewegkng, ...
Zowel in woonzorgcentra, ziekenhuizen, in de jeugdzorg, het jeugdwerk, voorzieningen voor mensen met een beperking, de kinderopvangsector...  
Werp gerust een blik op mijn LinkedIn-profiel als je wil weten hoe mijn loopbaan er tot op heden uit ziet.

 

Ik werkte 2 jaar voor HIVSET en van 2019-januari 2022 bij vzw Zorg-saam.  Die laatste is op 31 december 2021 ontbonden.  Maar ik wilde verder doen met datgene wat ik met hart en ziel doe:  bezield, professioneel training, opleiding, vorming geven en coachen in de zorg- en maatschappelijke sector!


Mijn hart ligt bij de mensen in de (brede) zorg, zowel de professionals als de vele duizenden vrijwilligers, aan wie ik ook al vele uren vorming gaf. Regelmatig gaf ik ook vormingen voor/via VIVO en VVSG/Diverscity.
Naast vorming en training in de zorg, ben ik eveneens freelance lesgever voor Groep Maatwerk.  Ik geef heel verscheidene thema’s aan doelgroepmedewerkers in maatwerkbedrijven. Ik heb ook gewerkt met anderstalige nieuwkomers in een oriëntatieproject voor VDAB.

Naast het vormings– en trainingswerk heb ik me ook stevig vastgebeten in het coachen.  Zowel individueel als teamcoaching.
Als ex-burn-outer (14 jaar terug, ik ben intussen weer één brok energie) heb ik me gespecialiseerd in stress– en burn-outcoaching. Na die eerste coachopleiding had de microbe me helemaal te pakken, en schoolde ik me breed bij in het coach-vak. Ik volgde intussen 480 uur coachspecifieke opleiding (NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), systemisch coachen, oplossingsgericht coachen, integrale coaching Pro, masterclass creatief/fysiek coachen) en heb inmiddels meer dan 1100 uur effectieve coachervaring.

Twee leidinggevenden van me in twee verschillende jobs konden me in één woord vatten: een mensen-mens!

 


Ik hoop dan ook van harte dat onze wegen elkaar binnenkort mogen kruisen!

Telefoonnummer

+32 472 03 32 43

E-mail 

Volg mij

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn

Zeer gedreven lesgever!

Praktisch toepasbaar, werkbaar en blij met de voorbeelden.

Hij laat groep aan het woord en geeft tips. Zeer veel aan gehad.

Heel goede lesgever, zeer interactief!

Wat zeggen deelnemers over mij?

ik was vrijwillig (team)coach bij Coaching For Heroes !

 

Bij de start van de pandemie richtten een aantal coaches Coaching For Heroes op.  Om gratis ondersteuning en coaching aan te bieden in de zorg.  Bij de mensen die een marathon liepen (en einde 2021 nog lopen!) om de stroom aan Covid-patiënten op te vangen. Om overeind te blijven en 'gewoon' hun werk te blijven doen: kwalitatieve zorg bieden, met gevaar voor de eigen gezondheid.

Ik mocht daar aan bijdragen door als vrijwilliger gratis team- en individuele coaching te verzorgen in de zorg. 

Groot was en is mijn dankbaarheid om ook hieraan te hebben mogen en kunnen bijdragen!

Logo-Coaching-for-heroes_retina-1.png
bottom of page